Wat te doen bij Autoschade?

Zorg dat alle betrokken personen direct in veiligheid gebracht worden!! Is er bij de aanrijding een tegenpartij betrokken, vul dan samen met deze tegenpartij het Europees Schadeformulier in en zorg dat u allebei ondertekent. Heeft de tegenpartij de benodigde gegevens niet bij zich, noteer dan in elk geval kenteken, merk en type van de auto. Dit bespoedigt de schadeafhandeling. Benader direct eventuele getuigen van de aanrijding en noteer naam, adres en telefoonnummer. Probeer verder zoveel mogelijk de politie bij een aanrijdingschade te betrekken. Die maakt een officieel rapport op van het gebeuren, dit kan de latere afhandeling door de verzekeraars bespoedigen. Als het even kan, verplaats de auto's dan niet meteen, maar wacht op de politie.
Tip: Leg een wegwerpcameraatje in uw dashboardkastje, dit is niet duur en kan de afhandeling versnellen. Maak een aantal close-ups van de schade aan beide voertuigen en een overzichtsfoto van de verkeerssituatie. Ook bij een eenzijdige aanrijding, waar dus geen tegenparij bij betrokken is, geldt bovenstaande.

Treft u uw auto met schade aan nadat u uw auto schadevrij heeft geparkeerd, meld dit dan ook direct op het dichtsbijzijde politiebureau en laat van deze gebeurtenis een officieel rapport opstellen door de politie. Vraag hier een kopie van voor uw eigen administratie. Wilt u deze schade claimen bij het Waarborgfonds, dan moet het rapport aan 2 voorwaarden voldoen n.l.:
- De schade moet door een motorvoertuig zijn aangebracht.
- Er moet een getuige zijn die de auto zowel voor als na de ontstane schade gezien heeft.

Ook dan vult u een Europees Schadeformulier in en stuurt u deze met het officiële politierapport naar uw verzekeraar of het Waarborgfonds. Nadat alle formulieren ingevuld zijn, meldt u zo spoedig mogelijk telefonisch de schade bij uw tussenpersoon of verzekeraar.
Tip: Maak altijd van alle originele formulieren kopieën voor uw eigen administratie.

Is uw auto niet meer verrijdbaar na de aanrijding, dan draagt de politie zorg voor het regelen van een bergingsbedrijf. Is de auto nog wel rijdbaar, maak dan zo snel mogelijk een afspraak met Verstraaten autoschade.Wij zullen zorg dragen voor de algehele verdere afhandeling van de schade en zorgen ervoor dat u ook na de aanrijding mobiel blijft. Over de schuldvraag hoeft u zich geen zorgen te maken, want dat kan met een gerust hart overgelaten worden aan de verzekeraars. Die maken onderling uit hoe de schade tot stand is gekomen en wie verantwoordelijk is.
Met alleen een WA- of WA + Mini Casco ( ook wel beperkt casco genoemd) ligt dit anders. In het geval van een aanrijding zult u uw blikschade moeten verhalen op de tegenparij, tenzij u een Rechtsbijstandverzekering Motorvoertuigen heeft afgesloten dan dragen zij daar zorg voor. Deze verzekering dekt de eventuele kosten van jurdische bijstand en geeft adviezen. Het bespaart een hoop tijd, moeite en stress.

Het FOCWA - eurogarantbedrijf Verstraaten Autoschade zal met de grootst mogelijke zorg en inzet alle zaken voor u regelen en afhandelen, zodat u daar geen omkijken naar zult hebben. Tenslotte is een aanrijding al vervelend genoeg!!

Contactinfo

Kraaihei 17
4715 RV Rucphen

Helakkerstraat "industrieterrein de Nijverhei"
0165 - 382 310

info@verstraatenautoschade.nl
Contact opnemen